Качествени детски пантофи

Публикувано от administrator 22/09/2017 0 Коментари

Замисляли ли сте се колко време прекарва детето с домашни пантофи през преходните и зимни сезони?

Средно между 8 и 10 часа, понякога и повече! Съпоставено с времето, в което е обуто с маратонки, сандали или ботуши, това с вътрешните обувки е в пъти повече.

По тази причина е от изключителна важност изборът на пантофи за деца да е безкомпромисен.

Ходилото на всеки човек съдържа точки и меридиани, чрез които се стимулират оздравителни процеси или правилно функциониране на всеки един от органите на тялото. При неправилно стимулиране на тези точки, децата боледуват, губят енергия и т.н. 

На българския пазар вече присъстват достатъчно производители на пантофи за детска градина или ясла, които са заложили на перфектно качество на продуктите си- пантофи за момче, за момиче, текстилни обувки, текстилни сандали и всички останали обувки, които са удобни за ползване в детска градина, ясла и дома.

Критериите на които отговарят пантофите за деца с високо качество са следните

- Подметките на пантофите трябва да се огъват в предната част на стъпалото (малко след пръстите) за да следват естественото движение на ходилото. От допълнителна полза е подметката да е с перфорирани отвори в долната част за свободна циркулация на въздуха.

- Материалите, от които е изработена горната част на обувките, трябва да се естествени- памук, вълна, кожа-  дишащи и да не образуват дразнене на кожата.

- Препоръчително е пантофите да имат стелка- тя омекотява движенията и обикновено може да се вади и почисти лесно. Някои производители предлагат и специални стелки със съдържание на активен въглен, който е с антибактериални и противовъзпалителни свойства.

- Задължително е частта зад петата да бъде твърда и да обхваща перфектно ходилото. При евтините и некачествени детски пантофи масово не се обръща внимание на този факт. Петата на детското краче не се позиционира добре и пантофите се деформират, от там се получават и изкривявания на ходилото. При качествените пантофи този проблем е решен с продължение на подметката в частта над петата.

- Предимство е повдигнатата част на подметката пред пръстите. По този начин пръстите са защитени и се осигурява максимална износоустойчивост на плата.

- Закопчаването с лепки- велкро ленти за лесно обуване и събуване. В случай, че става въпрос за бебета и малки деца, които обичат да събуват обувките си, може да се избере модел с метална или пластмасова машинка, която се откопчава трудно от тях.

Покриването на тези критерии значително би допринесло за удобство, здраве и безопасност на децата.

 

 

Към Категория: Детски Пантофи

 

Ние от OutletOnline.bg се стараем качествената информация и продукти да достигнат до максимален брой потребители. Ще Ви бъдем безкрайно благодарни ако гласувате за нашата категория Детски пантофи ТУК. Благодарим Ви предварително!

 

OutletOnline.bg Ви желае приятно пазаруване!