Adidas - Технологии и системи

Публикувано от administrator 24/03/2018 0 Коментари

В ерата на високите технологии, системите и технологиите използвани от производителите на маркови спортни обувки се появяват със същите бързи темпове, както и тези в електрониката.

 

Някои от системите, обаче, дълго време запазват своите позиции. В тази статия ще Ви представим кратка информация за системите и технологиите, използвани от един от водещите производители на спортни стоки в света- Adidas. Част от тях са създадени изцяло от екипа на спортния гигант а други са разработени от външни експерти и се използват успешно от производителя.

 

 


 adiFIT- Възможност за изваждане на стелките на детските обувки, с цел правилна преценка на размера. Върху стелките има обозначения, в които е препоръчително да попада детското стъпало, за перфектен избор на детски обувки, маратонки, ботуши. Обикновено рзликата между очертанието за стъпалото и дължината на стелката от край до край е 1см.

 


- Уникален материал, вграден в подметката в частта под петата, който омекотява стъпването. Той предпазва крака от претоварване, значително намалява нараняванията и подобрява ефективността на движенията.

 


- Уникален износоустойчив материал, който се използва в предната част на подметките и значително удължава живота на обувките.

 


BOOST - Boost е термопластична полиуретанова пяна, използвана в подметките на маратонките, предимно за тичане. Boost позволява максимално добро усвояване на енергията при стъпване като заема позицията на стъпалото, след което моментално възвръща първоначалната си форма. Използва се в различни специализирани разновидности, в зависимост от предназначението на маратонките.

 


- Мек и лек материал, който се използва в горната част на маратонките с цел отвеждане на влагата отвътре навън.

 


- ClimaCool е технология, която се използва в горната част на обувките или стелките, с цел извеждане на влагата от повърхността на кожата и максимално добро вентилиране в обувките. Вентилацията се постига с вградени отвори на определени места в ботушите и обувките. По този начин в обувките се осигурява оптимална температура без да се изпотява допълнително стъпалото.

 


- ClimaWarm е топлоизолация за обувки. Задържа топлината отделена от тялото като осигурява перфектни характеристики за ползване на обувките в студено време. Използва се в горната част на обувките и стелките.

 


- Синтетична мембрана, която предотвратява проникването на влага и студен въздух отвън и същевременно има отлични дишащи свойства.

 


EVA - Лек и еластичен материал с добри амортизиращи свойства. Широко използван като материал за производство на междинна подметка на спортни обувки, а в последните години и като основен материал за подметките на маратонките.

 


FitFOAM - Лек материал, тип пяна. Материалът е изключително адаптивен и мигновено се напасва около ходилото. Обикновено се използва в производството на летни обувки- джапанки, сандали и други.

 


- Изключителна технология, която допринася за максимални резултати по време на спорт. С нейна помощ не се допуска ограничаване на движенията на спортуващия. Същността на технологията е използването на две независими пластини, движещи се една към друга, което позволява на подметката да се приспособи към неравни терени като намалява натоварването в краката на спортиста. Използва се предимно в маратонки за тичане/бягане.

 


- GeoFit са специално добавени тампони в подметката, които омекотяват спортните обувки и създават допълнителен комфорт на кратака.

 


- Gore-Tex (Gortex, Гортекс, Горетекс) е водоустойчива и ветроустойчива мембрана, която не позволява на влагата и студа да проникнат в обувките. Същевременно е проектирана по начин, който извежда излишната  топлина и влага извън обувките. Безспорно, този материал води класацията при водоустойчивите и дишащи обувки.

 


OrthoLite - Специален материал, използван в стелките на обувките Adidas. Материалът осигурява перфектна вентилация, предпазва от образуване на гъбички и неприятни миризми, запазва дебелината си с над 90% дори и при продължително носене и изсъхва бързо след събуване на маратонките. Използван както при маратонки Adidas от естествена кожа, така и при тези от изкуствен материал или текстил.

 


 OPTI-FIT - Оптифит се използва предимно в производството на футболни обувки Adidas, като позволява перфектно и индивидуално напасване на обувките към ходилото за максимално добри резултати.

 


- PrimaLoft е най- леката и фина водоустойчива и студоустойчива мембрана. Състои се от милиони микрофибърни влакна и по своите характеристики наподобява тези на гъшия пух. Запазва топлината и комфорта в обувките и ботушите дори и при най- екстремни условия. Дишаща мембрана, която извежда влагата над повърхността на обувките, както при Gore-Tex.


 

TRAXTION - Тракшън е външна структура на подметката, която позволява перфектно сцепление с настилката при всякакъв терен. Едновременно с това улеснява движенията и допринася за максималния комфорт на краката при дълги преходи и продължително ползване на спортните обувки.

 


 

SeamFree- Технология за безшевно прикрепяне на материалите.


 

Всички наши предложения на марката може да видите тук: https://outletonline.bg/Adidas

 

Екипът на OutletOnline.bg Ви желае приятно пазаруване!