Разликата между Кецове и Маратонки

Публикувано от administrator 10/02/2018 0 Коментари

Разликата между Кецове и Маратонки

 

Кецове, кецки, спортни обувки, маратонки за тичане, сникърси, ежедневни маратонки, обувки за тенис... объркахте ли се?

Нявярно, ако не самите Вие, то имате познати, които все още не са наясно с разликата, между Кецове и Маратонки, а някои и дори не подозират, че такава съществува.

 

Кецовете

Връщайки се малко назад във времето- някъде в края на 1800г., за пръв път били произведени кецовете, представляващи равна каучукова подметка с горна част от дебел и здрав плат, каквито ги познаваме и до днес. Фирмата, въвела тази иновация за онова време била Keds, от където и до ден днешен произлиза наименованието на този тип обувки. В последствие и други компании, взаимствайки идеите на Keds започнали масово производство на кецове, като през 1917г. един от големите спортни производители познат и до днес- Converse прави опит за внедряване на обувките в отборите по баскетбол.

Кецовете в тяхната същост са се превърнали в част от градския стил и когато говорим за спорт и кецове, трудно бихме ги вписали в спортове с по- високо или специфично натоварване на ходилото. Типичен спорт, в който кецовете са за предпочитане е скейтбординга.

В наши дни едни от най- големите производители на кецове са Converse, Adidas, Supra, Skechers, Lacoste и др.

 

Маратонките

Говорейки за маратонки, няма как да не забележим самата дума маратонки и нейния корен- очевидно става дума за маратон, спорт, действие. Маратонките по своята същност са обувки за спорт и в зависимост от спецификата на спорта могат да са за тичане, баскетбол, тенис и т.н. Всеки един спорт предполага различно натоварване на стъпалата и ходилото, от което всъщност се определя и структурата на самите обувки за този спорт. Маратонките за тенис на корт са с твърда външна част, осигуряваща максимална стабилност и сцепление, баскетболните обувки осигуряват мекота при приземяване, а маратонките за тичане са с гъвкава предна част и омекотена пета, следвайки естествените движения на стъпалата. И така нататък...

Световният пазар в производство на маратонки водят Nike, Adidas, Puma, Reebok, Under Armor, Asics и др.

 

Разликата!

От тук следва да се има предвид, и съществената разлика между кецовете и маратонките- самото предназначение на обувките ги прави кецове или маратонки, а не външния вид или материала, от който са изработени.

Останалото е въпрос на личен избор!

Ето и нашите категории, в които нагледно може да забележите същественитеразлики между двата вида обувки:

Мъжки маратонки - Мъжки кецове

Дамски маратонки - Дамски кецове

Детски маратонки - Детски кецове

 

OutletOnline.bg Ви желае приятно пазаруване!