Апрески и ботуши- без компромис!

Публикувано от administrator 05/02/2018 0 Коментари

Когато правим избор на обувки за зимата е от решаващо значение да изберем качествени стоки, за да се предпазим от редица разочарования.

Зимата в България е с продължителност между 4-5 месеца, който период е повече от една трета от годината.

През това време температурите често варират с различна дневна амплитуда и е от съществено значение да се изберат обувки подходящи както за сутрешното студено и мокро време, така и за обедните по- меки часове на деня. Друга особеност е хлъзгавия терен, дълбоките снегове през декември и януари и не на последно място продължителното носене на обувките през деня, което допълнително може да създаде неприятни последици.

Създадохме списък с критерии, който значително ще улесни изборът Ви на подходящи обувки за студените дни:

- Избирайте водоустойчиви зимни апрески или ботуши. Това ще предпази краката Ви от намокряне и измръзване.

- Зимните обувки задължително трябва да са с вътрешен топъл хастар. На пазара се предлагат редица продукти с етикет "зимни" във вътрешността на които липсва каквато и да е студоизолация. Дали ще е дунапрен, облечен в топъл текстил или полар, изкуствен или естествен каракул или вълна или просто синтетична топлозадържаща вата- този критерий трябва да бъде основен при изборът на апрески, боти и ботуши.

- Дълбок и стабилен грайфер е следващото качество, с което трябва да са снабдени вашите дамски, мъжки или детски зимно обувки. Не се изненадвайте, ако при избора на обувки за зимата попадате на модели с по- твърда подметка. Ако изхождаме от правилото за "походката на пингвина", която е най- подходяща за предпазване от подхлъзване, следва да знаем, че твърдата и не особено гъвкава подметка има своите предимства пред меките такива.

- С особено голямо предимство са дишащите апрески и боти, които не позволяват спарване на краката. Дори и да предпазите краката си от външната влага, при продължително носене е възможно Вашите крака да са влажни отвътре в следствие на изпотяване. Особено важен е този факт при избора на детски обувки за деца в ученическа възраст, чиито крачета са подложени на ежечасово носене на обувки и обездвижване в училище. Веднъж намокрени отвътре, краката ще бъдат студени дълго време.

- Друго предимство са водоустойчивите внедрени мембрани в марковите продукти. Те позволяват едновременно водоустойчивост, студоустойчивост и циркулация на въздуха, независимо от материала, от който са изработени. Сред най- известните водоустойчиви мембрани са Gore-Tex, Primaloft, като разбира се не са за подценяване и всички изолации, разработени и сертифицирани от производителите на оригинални спортни стоки.

- Обърнете внимание и на размера на зимните обувки, които избирате. Имайте предвид, че зимата обикновено се носят по- плътни чорапи, а и е добре да се предвиди място за свободна циркулация на топлия въздух в обувките. С особено внимание подбирайте и детските ботуши, тъй като детските крачета са с една дължина в началото на сезона и съвсем друга след 5 месеца.

Ако Вашите зимни обувки покриват всички гореизброени критерии, спокойно бихте могли да ползвате един чифт обувки за целия сезон. В случай, че решите да подцените някой от характеристиките, бихте могли да се насочите към два чифта зимни боти или ботуши, които да подменяте, в случай на измокряне. При всички случаи е добре да се инвестира малко по- голяма сума в избора на зимни обувки с цел осигуряване на спокойни дни и предпазване от здравословни проблеми.

 

Към категория Мъжки, Дамски или Детски зимни обувки.

 

OutletOnline.bg Ви желае топли и сухи дни и приятно пазаруване!